met bitcoin betalen


Welke winkels accepteren Bitcoins en waar kun je betalen met Bitcoins zijn steeds vaker gestelde vragen nu Bitcoin steeds populairder wordt in Nederland.

De lijst met bedrijven die Bitcoins accepteren als betaalmiddel groeit snel en er zijn verschillende websites die een lijst bijhouden met winkels waar je met bitcoins kunt betalen.

Op dit moment staat betaling bij winkels met andere cryptocurrencies — ook wel altcoins genoemd, denk bijvoorbeeld aan Ethereum en Litecoin — nog (meer) in de kinderschoenen, maar het is te verwachten dat ook de meest successvolle andere cryptocurrencies in de toekomst door winkels als betaalmiddel geaccepteerd zullen worden.

Websites die bijhouden bij welke winkels je bitcoins kunt gebruiken zijn o.a. usebitcoins.info en coinmap.org. Het leuke aan coinmap is dat je daar op een kaart kunt zien welke winkels in je omgeving Bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Grote bedrijven die Bitcoins accepteren als betaalmiddel

Een aantal grote bedrijven die Bitcoin accepteren als betaalmiddel zijn:

Overstock, de eerste grote retailer die betalingen in Bitcoins accepteerde, vanaf Januari 2014. Je kunt bij Overstock alles kopen, van horloges en juwelen tot mode en electronische apparaten.

Microsoft, de computer giant accepteert vanaf eind 2014 Bitcoin als betaling om het saldo op Microsoft accounts aan te vullen, waarmee vervolgens content kan worden gekocht zoals apps en games en videos voor de Windows Phone en de Xbox.

Dell, het computer technologie bedrijf accepteert sinds medio 2015 Bitcoin als betaling via een partnership met Coinbase (waar ook veel particulieren hun bitcoins kopen).

Newegg is een grote online retailer die opereert vanuit Los Angelos en zich specialiseert in computer hardware en software maar tegenwoordig ook veel andere produkten verkoopt.

Expedia, het online reisbureau waar je vliegreizen, hotels en cruises kunt boeken, accepteert sinds eind 2015 Bitcoin om hotels mee te boeken. Net als Dell maakt ook Expedia daarbij gebruik van een partnership met Coinbase.

Shopify, het populaire online shopping platform dat door meer dan 70,000 online winkels gebruikt word, biedt ook de mogelijkheid om betalingen in Bitcoin te accepteren. Overigens maken op dit moment (nog) lang niet alle Shopify online shops daar gebruik van.

Maar zoals gezegd groeit de lijst met winkels en andere bedrijven waar je met Bitcoin kunt betalen met de dag.

Integratie Bitcoin als betaalmiddel bij online winkels groeit

Steeds meer online winkels en bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om Bitcoin als betaalmiddel te integreren met behulp van Coinbase, op een vergelijkbare manier waarop ook Paypal destijds de weg wist te vinden naar kleine en hele grote online retailers.

Een andere populaire Bitcoin betalingsverwerker is BitPay, dat is gevestigd in Atlanta, Georgia. BitPay biedt winkels Bitcoin integratie als betaalmiddel aan voor een processing fee van 1 procent, hetzelfde percentage als Coinbase (en aanmerkelijk goedkoper dan de tot 3 procent die credit card maatschappijen eisen).

Bedrijven die werken met Coinbase of Bitpay kunnen de betalingen met Bitcoins in een Bitcoin wallet ontvangen en van daaruit omzetten naar een fiat currency zoals de euro, dollar of pond. Er is overigens ook de mogelijkheid om Bitcoin betalingen direct om te zetten naar euro (of dollar, etc) en van daaruit over te laten maken naar een bankrekening, waardoor de winkel dus geen enkel Bitcoin koersrisico leidt.

De verwachting is dat in de toekomst steeds meer online winkels via Coinbase en Bitpay betalingen met Bitcoins gaan accepteren, zoals dat in het verleden ook is gebeurd met Paypal.

Betalen met bitcoin bij Amazon

Amazon is een van de verschillende grote online retailers die gift cards uitgeven waarmee je kunt shoppen op hun site. En hoewel Amazon op dit moment Bitcoin (nog) niet als betaalmiddel accepteert, zijn er verschillende bedrijven die gift cards verkopen in ruil voor Bitcoins, zoals Gyft, eGifter en Giftoff.

N.B. Het is ook mogelijk om Amazon gift cards te kopen via Purse.io, maar aangezien je hierbij koopt van particulieren (Purse.io is alleen facilitator) raden we het af om via deze weg Amazon gift cards te kopen met Bitcoins.

Transacties met Bitcoin zijn namelijk onomkeerbaar en het kopen van gift cards is instant, wat geen tijd laat voor de fraude detectie van Amazon (je hebt de kaart immers nog niet gebruikt). Tegen de tijd dat Amazon detecteert dat er sprake is van fraude en je kaart annuleert ben je je Bitcoins al kwijt.

Er is veel minder risico op fraude wanneer je gift cards koopt via een professionele partij zoals Gyft, omdat deze bedrijven hun business model baseren op het verdienen van commissie op het verkopen van de gift cards.

Betalen met Bitcoin met Bitcoin debit cards

Sinds een paar jaar zijn er ook Bitcoin debit cards (Bitcoin betaalpassen) op de markt, die op het VISA- Mastercard netwerk zijn aangesloten en via die weg bitcoin betalingen in vrijwel iedere winkel mogelijk maken.

Bedrijven als Wirex en Spectrocoin bieden zowel een virtuele als een physieke Bitcoin card aan, waarmee je geld kunt opnemen bij iedere ATM. Je kunt vanaf een Bitcoin wallet instant Bitcoins overmaken naar je Bitcoin card, waar je tegoed direct wordt omgezet in euros (of dollars, Britse ponden).

spectrocoin card 

Je kunt met deze Bitcoin cards daarom betalen in vrijwel iedere winkel, ook al biedt de winkel bitcoin niet aan als betaalmiddel.

Lees ook: De vier soorten Bitcoin wallets en hun voor- en nadelen

Niet alle Bitcoin cards zijn beschikbaar buiten de VS, terwijl sommige cards weliswaar wereldwijd beschikbaar zijn maar alleen saldo in dollars kunnen aanhouden, wat betekent dat je iedere keer een wisselkoers van 3 a 4 procent moet betalen om je euros naar dollars om te zetten.

De kosten voor een fysieke Bitcoin card liggen over het algemeen tussen de $10-$15, plus een kleine maandelijkse fee (bij spectrocoin is dit bijv. $1). Het laden van een Bitcoin debit card — Bitcoins omzetten in fiat currencies zoals euros of dollars — is vaak gratis, maar opnemen vanuit een ATM kost een paar dollar.

Ook aan het overzetten van tegoed op je Bitcoin card naar een Bitcoin wallet zijn soms kosten verbonden. Betalen in een winkel is echter gratis voor de card houder, want de VISA / Mastercard kosten worden door de winkel betaald. Een Bitcoin betaalkaart is al met al zeker het overwegen waard voor iedereen met een behoorlijk Bitcoin saldo die ook regelmatig uitgaven wil kunnen doen met zijn Bitcoins.

Lees ook: De 5 Beste Bitcoin Debit Cards vergelijking

Conclusie

Er zijn steeds meer winkels die betalingen in Bitcoins accepteren en de verwachting is dat dit de aankomende jaren alleen maar verder zal toenemen, waarbij grote partijen als Coinbase en Bitpay met elkaar zullen strijden om het marktleiderschap als Bitcoin betalingsverwerker.

Als je op regelmatige basis betalingen wilt doen met Bitcoins kun je de verschillende lijsten aflopen die door sommige websites worden bijgehouden van bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren, maar voor de gemakzuchtige consument is dit waarschijnlijk te omslachtig.

Makkelijker is het om Amazon gift cards aan te schaffen met je Bitcoins (want wat heeft Amazon nu niet tegenwoordig?) of, nog eenvoudiger, om een Bitcoin debit card aan te schaffen. Daar zitten dan wel wat kosten aan verbonden, maar in ruil daarvoor krijg je wel enorm veel wereldwijd betalingsgemak en kun je altijd euros en dollars uit de muur trekken.

Voor sommige, meer idealistische Bitcoin aficionados is het betalen met een aan VISA of Mastercard gekoppelde Bitcoin betaalpas misschien lichtelijk valsspelen ( je hebt immers nog steeds fiat currencies nodig en die worden uitgegeven en gereguleerd door grote boze overheden en foute centrale banken), maar voor degenen die Bitcoins gewoon zien als geld is de Bitcoin card een zeer aantrekkelijke oplossing om in alle winkels met Bitcoins te kunnen betalen.

IMAGE Cryptocurrency Introductie: Wat zijn Cryptocurrencies

Iedereen heeft het erover, maar wat is cryptocurrency nu precies? In deze introductie vertellen we wat je moet weten voordat je zelf begint te investeren en handelen in cryptocurrencies. Definitie: Een cryptocurrency is een digitale currency /... Lees meer...
IMAGE De Beste Cryptocurrency Exchanges en waar je op moet letten

Als je cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum wilt kopen en verhandelen, doe je dit via een cryptocurrency exchange (beurs). Hieronder vergelijken we de beste cryptocurrency beurzen en geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een... Lees meer...
IMAGE Waar kan je Bitcoins Kopen en hoe kun je er in Handelen

Steeds meer mensen willen zelf bitcoins kopen, om erin te handelen of om ze te bewaren in de hoop dat ze de aankomende tijd meer waard worden. Je kunt cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum niet bij een bank kopen, zoals dollars en Britse... Lees meer...
IMAGE De 4 Soorten Bitcoin Wallets en wat je erover moet weten

Om bitcoins te bewaren heb je een wallet nodig. Je kunt immers geen bitcoins (laten) overmaken naar je bankrekening. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het bewaren van je bitcoins. Iedere bitcoin eigenaar is zijn eigen bank en de bitcoin... Lees meer...
IMAGE Waar kan je met Bitcoins betalen

Welke winkels accepteren Bitcoins en waar kun je betalen met Bitcoins zijn steeds vaker gestelde vragen nu Bitcoin steeds populairder wordt in Nederland. De lijst met bedrijven die Bitcoins accepteren als betaalmiddel groeit snel en er zijn... Lees meer...
IMAGE De 5 Beste Bitcoin Debit Cards: Bitcoin Pas Review en vergelijking

Een Bitcoin debit card, oftewel een Bitcoin betaalpas , is een pas waarop je instant Bitcoins vanuit je wallet kunt omzetten in euros of dollars, om er vervolgens vrijwel overal ter wereld mee te kunnen betalen. De maatschappijen die de Bitcoin... Lees meer...
IMAGE Wat is Ethereum en hoe kan je er zelf in handelen

Ethereum (ETH), ook bekend als ether, is een cryptocurency die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk. Het is een van de grootste cryptocurrencies gemeten naar marktcapitalisatie. Ethereum moet niet worden verward met Ethereum Classic, het... Lees meer...

 

Forexinfo.nl is een informatie site en accepteert geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot acties ondernomen op basis van die informatie. We stellen ons ten doel om bij te dragen aan uw kennis over forex in het algemeen en over forex brokers en forex trading in het bijzonder. Handelen via een goede forex broker is natuurlijk geen garantie voor succes, maar zorgt wel voor kwalitatief hoogwaardige support, iets dat voor iedere forex trader belangrijk is.

© 2008-2020, All Rights Reserved

Forexinfo.nl