• Reviews
 • Binance vs. Coinbase: Welke is het beste voor jou?

Binance vs. Coinbase: Welke is het beste voor jou?

Binance vs. Coinbase: Welke is het beste voor jou?

Binance heeft zeer lage transactiekosten en een groot aanbod aan verhandelbare cryptomunten. Coinbase is gebruiksvriendelijk maar relatief duur.

CoinbasevsBinance2

Binance en Coinbase zijn de twee grootste crypto exchanges ter wereld maar hebben een zeer verschillende benadering van hoe de beste crypto exchange eruit moet zien.

Binance kiest duidelijk voor de actieve trader, met een zo groot mogelijk aanbod aan verhandelbare cryptomunten, zo laag mogelijke kosten, en allerlei mogelijkheden om extra rendement te verdienen op je crypto's. Coinbase zet daarentegen juist in op de beginnende crypto trader die een portfolio wil opbouwen in de grotere cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum, etc.

Hieronder vergelijken binance en Coinbase op basis van functionaliteit, kosten, veiligheid, functionaliteit, klantvriendelijkheid, en verschillende andere kenmerken.

Binance in het kort

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld, met een dagelijks handelsvolume van meer dan $46 miljard in de eerste helft van 2021. Binance is in 2017 opgericht in China, maar nadat China crypto in 2017 in de ban deed verplaatste oprichter Zhao Changpeng het bedrijf. Binance heeft inmiddels zijn statutair hoofdkantoor in Malta.

Binance biedt meer dan 500 cryptomunten aan en meer dan 1.000 crypto paren om in te handelen. Daarnaast kun je op Binance ook handelen in futures, kun je coins staken en op een soort spaarrekening zetten tegen rentes die kunnen oplopen tot 6, 7 procent. De vele mogelijkheden die Binance biedt naast de 'gewone' handel maken het soms wel onoverzichtelijk voor beginnende crypto traders. Kortom, Binance is ideaal voor actieve traders.

Lees ons volledige Binance Review.

Coinbase in het kort

Coinbase is de op een na grootste crypto exchange ter wereld, met een dagelijks handelsvolume van meer dan $4 miljard in de eerste helft van 2021. Coinbase is in 2012 opgericht in San Francisco en daarmee een van de oudste crypto exchanges. Het is ook een van de best gereguleerde crypto exchanges. Coinbase heeft inmiddels meer dan 56 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen.

Coinbase biedt 50+ cryptomunten aan om in te handelen. Zowel de desktop als app interface is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. De transactiekosten zijn wel relatief hoog bij Coinbase, alhoewel ze lager zijn bij de Coinbase Pro versie.

Lees ons volledige Coinbase Review.

Binance

Binancelogo
bezoeksite

Voordelen

 • 500+ cryptomunten om in te handelen
 • Extreem lage transactiekosten
 • Mogelijkheid tot extra rendement via staking en saving

Nadelen

 • Interface soms onoverzichtelijk voor nieuwe gebruikers
 • Doorzoeken order history lastig
 • Minder sterk gereguleerd

Coinbase

Binancelogo
bezoeksite

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Betrouwbaar, gereguleerd in de VS
 • Meerdere manieren om crypto's te kopen

Nadelen

 • Relatief hoge transactiekosten
 • Minder verhandelbare crypto's
 • Weinig geavanceerde opties voor ervaren traders

Binance vs. Coinbase overzicht

  BINANCE COINBASE
Features Verschillende trading interfaces; behalve spot trading ook opties en futures; uitgebreide grafieken en technische indicators; mogelijkheid tot staking en rente sparen Gebruiksvriendelijke interface, duidelijk overzicht van portfolio, eenvoudig kopen en verkopen
Verhandelbare cryptocurrencies 500+ 50+
Transactiekosten 0.1% van order, geen kosten voor storten/opnemen 0% voor crypto-to-crypto 0.5% per order + fee tussen €0.99 - €2.99 of 1.49%, afhankelijk van hoogte order. 2% fees op crypto-to-crypto conversies. Geen stortingskosten bij SEPA bank overmaking, €0.15 bij SEPA opname
Veiligheid 2FA via SMS en Google Authenticator app; verscheidene andere veiligheidsfeatures. 2FA via SMS en Google Authenticator app; verscheidene andere veiligheidsfeatures; 98% van fondsen in cold storage.
Type transacties kopen/verkopen, storten/opnemen, crypto-to-crypto conversie, limit orders, stop orders, margin trading, opties, futures. kopen/verkopen, crypto-to-crypto conversie, ontvangen, verzenden, storten/opnemen
Extra's Binance card, verzekeringsfonds ter compensatie van slachoffers van hacks Coinbase Pro versie, met meer trading mogelijkheden en lagere kosten

Binance vs. Coinbase: Features

Binance biedt veel meer mogelijjkheden dan Coinbase. Hoe je ook wilt traden, wat voor functionaliteit je ook zoekt, Binance biedt het aan. Honderden crypto's om in te handelen, uitgebreide grafieken waar je honderden technische indicatoren op kunt loslaten, de mogelijkheid om limit- en stop orders te plaatsen, opties, futures, margin trading, Binance heeft het allemaal.

Daarnaast kun je met Binance Earn tientallen crypto's staken tegen rendement dat kan oplopen tot boven de 30%. Zelfs over stablecoins kun je rente krijgen van soms 6, 7 procent door ze in je Binance savings account te zetten. Meer hierover in ons Binance Earn review.

Coinbase biedt weinig features voor de actieve trader maar is zoals gezegd wel gebruiksvriendelijker. Het gaat er maar net om wat voor trader je bent — of wilt worden. Als je vooral bitcoin en ethereum en misschien nog een paar andere bekendere crypto's wilt kopen en HODLen, oftewel gaat voor een buy & hold strategie, dan is Coinbase een uitstekende — zij het relatief dure —optie.

Binance vs. Coinbase: Veiligheid

Binance en Coinbase investeren allebei stevig in veiligheid en bieden robuuste beveiligingsmogelijkheden aan klanten. Hieronder noemen we een aantal van hun respectievelijke beveiligingsfeatures.

Binance beveiligingsfeatures

Two-factor authentication. Dit is een must-have voor iedere account houder. Werkt via SMS of de Google Authenticator app.

Trust Wallet partnership. Binance biedt de mogelijkheid om de populaire digitale wallet van Trust Wallet te gebruiken. Hiermee kun je je crypto's o.a. beveiligen met een PINcode, biometrische check, en encryption key.

Whitelisting crypto adressen: Binance biedt gebruikers de mogelijkheid om het aantal crypto adressen waar je crypt naar toe kunt sturen te beperken. Hierdoor kunnen eventuele hackers jouw crypto dus niet naar hun eigen crypto adressen sturen.

Coinbase beveiligingsfeatures

Two-factor authentication. Ook Coinbase biedt two-facto authentication aan.

Built-in wallet. Coinbase biedt zijn eigen digitale wallet aan om je crypto's in op te slaan. De wallet is beveiligd met een wachtwoord en biometrische check.

Cold storage en crypto vaults. Coinbase houdt 98% van alle crypto's in cold storage. Daarmee is Coinbase dus een minder interessant doelwit voor een grootschalige hack. Daarnaast biedt Coinbase de mogelijkheid crypto fondsen in een vault te stoppen. Je kunt het zelf zo instellen dat je verschillende keren en vanaf verschillende devices toestemming moet geven voordat fondsen uit de vault kunnen worden gehaald.

Binance vs. Coinbase: crypto aanbod

Zowel Binance als Coinbase bieden de top cryptomunten aan zoals bitcoin, ethereum, cardano, litecoin, etc, maar Binance biedt tien keer zoveel cryptocurrencies aan als Coinbase en ook veel meer verschillende crypto paren om in te handelen.

Coinbase biedt zo'n 50 cryptomunten aan, Binance inmiddels meer dan 500. Wanneer Coinbase een nieuwe crypto list op zijn exchange is dat groot nieuws in cryptoland omdat het doorgaans het startsein is van een enorme rally in de bewuste coin, een fenomeen dat ook wel het 'Coinbase effect' wordt genoemd.

Binance vs. Coinbase: transactie kosten

De transactiekosten zijn bij Binance aanmerkelijk lager dan bij Coinbase. De kostenstructuur van Coinbase is behoorlijk ingewikkeld, maar de belangrijkste en duidelijkste verschillen zijn:

 • Binance rekent een 0.1% fee voor iedere crypto transactie, Coinbase 0.5% + een vast bedrag tussen de €0.99 - €2.99 of 1.49%, afhankelijk van de grootte van de order.
 • Binance rekent geen kosten voor crypto-to-crypto conversie, Coinbase rekent daar 2% voor.
 • Binance rekent geen kosten voor storten/opnemen, Coinbase rekent in veel gevallen wel kosten, behalve bij het storten via een SEPA bankrekening.

Binance vs. Coinbase kosten vergelijkingstabel

TRANSACTIE
BINANCE KOSTEN
COINBASE KOSTEN
Kopen/verkopen via bankrekening 0.1% 1.99%
Kopen/verkopen via wallet 0.1% 1.99%
Kopen/verkopen via credit/debit card 1.1%-2.1% 4.49%
Uitnemen naar credit card N/A tot 1.5%
Uitnemen naar bank gratis €0.15 (SEPA)
crypto-to-crypto conversie gratis 2%

Conclusie

Binance en Coinbase zijn beiden crypto exchanges pur sang. Je kunt er alleen handelen in crypto's, niet in fiat currencies, en ze zijn beiden zeer liquide, zodat je zelden problemen zal hebben om een order direct uitgevoerd te krijgen.

Maar Coinbase richt zich duidelijk op de beginnende crypto investeerder, en dan met name de crypto investeerder die vooral crypto wil kopen en voor de langere termijn wil aanhouden, de buy & hold belegger dus. Crypto kopen is bij Coinbase relatief duur maar wel zeer eenvoudig en veilig. Coinbase biedt ook wel een pro versie — Coinbase Pro — maar daarmee kun je nog steeds een stuk minder dan met Binance. Bovendien is ook Coinbase Pro is nog altijd relatief duur.

Binance wil de ultieme crypto exchange zijn waar je in honderden — en over niet al te lange tijd mogelijk duizenden — cryptocurrencies kunt handelen op een tiental verschillende manieren, waar je je crypto's kunt parkeren tegen een leuke rente, en je bovendien geen identiteitscheck hoeft te doen om in crypto's te kunnen handelen of crypto's te verzenden.

Voor de actieve ervaren crypto trader is Binance duidelijk de beste keus. Maar ook voor de beginnende trader die van plan is actief te handelen in crypto's is Binance o.i. de betere keus. Het is waar dat je in het begin wat tijd moet nemen om het Binance platform en alle mogelijkheden te leren kennen, maar daar staat tegenover dat het veel goedkoper is om te handelen en dat je bovendien in veel meer verschillende cryptomunten kunt handelen.

Hoe hebben we Binance en Coinbase beoordeeld

We hebben bij onze vergelijking van Binance en Coinbase vooral gekeken naar gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, aanbod, veiligheid, en kosten. Beide crypto exchanges staan bekend als betrouwbaar en professioneel en zijn een prima keus voor iedereen die op een veilige manier crypto's wil kopen.

Dat gezegd hebbende is Binance qua functionaliteit en kosten duidelijk de betere keus voor de actieve trader, omdat een actieve trader vaker transactiekosten zal moeten betalen en bovendien behoefte zal hebben aan verschillende manieren van handelen en een groter aanbod aan cryptocurrencies.

Bezoek binance bezoek coinbase

 

Forexinfo.nl is een informatie site en accepteert geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot acties ondernomen op basis van die informatie. We stellen ons ten doel om bij te dragen aan uw kennis over forex in het algemeen en over forex brokers en forex trading in het bijzonder. Handelen via een goede forex broker is natuurlijk geen garantie voor succes, maar zorgt wel voor kwalitatief hoogwaardige support, iets dat voor iedere forex trader belangrijk is.

© 2008-2020, All Rights Reserved

Forexinfo.nl