
De bitcoin bleef donderdag dicht in de buurt bij de $60.000 maar kon er niet voorbij breken, ondanks verschillende berichten die erop duiden dat bitcoin en andere cryptocurrencies de aankomende tijd steeds zichtbaarder zullen worden in het betalingsverkeer.
De bitcoin heeft sinds de record hoogte van $61.556 die 13 Maart bereikt werd verschillende keren tegen de $60K aangeduwd, maar ondanks de korte break erboven blijkt de zone toch nog altijd een formidabele psychologische grens.
Technische signalen wijzen erop dat de bitcoin op dit moment in een zijwaarts kanaal zit.
Jason Lau, chief operating officer bij crypto exchange OKCoin denkt dat de bitcoin de $60.000 grens binnenkort opnieuw zal testen. "The normalization of crypto in daily chatter and usage is increasingly obvious," aldus Lau.
Lau doelde daarmee o.a. op het bericht dat Paypal de aankomende weken zal beginnen met het uitrollen van bitcoin als betaalmiddel bij de 29 miljoen online verkopers die bij PayPal zijn aangesloten.
De PayPal checkout zal het mogelijk maken om probleemloos bitcoin, ether, bitcoin cash, en litecoin om te zetten in Amerikaanse dollars of andere fiat currencies, net zoals een credit card of debit card dat doet, aldus PayPal.
PayPayl CEO Dan Schulman: "Enabling cryptocurrencies to make purchases at businesses around the world is the next chapter in driving the ubiquity and mass acceptance of digital currencies."
Ook Mastercard kondigde eerder aan nog dit jaar bitcoin als betaalmiddel te zullen accepteren. En Goldman Sachs bevestigde dinsdag dat het binnenkort crypto als investeringsmogelijkhed zal aanbieden aan zijn private wealth management klanten.
Euro stijgt verder
De euro steeg donderdag tot boven de $1,1770 op de forex, na een dag eerder nog met succes de $1,17 steun te hebben verdedigd.
Valutapaar euro/dollar bereikte woensdag de laatste stand sinds begin November, maar mogelijk heeft de euro met het standhouden boven de $1,17 de weg naar boven weer ingezet.
Vrijdag om 14:30 worden de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers over de afgelopen maand bekend gemaakt. De verwachting is dat er 652.000 banen zijn bijgekomen en dat de lonen met 0.1% zijn gestegen.
Wanneer het banencijfer achterblijft bij de verwachting zouden investeerders dit als een negatief signaal kunnen opvatten over de Amerikaanse economie en in de veiligheid van de dollar kunnen vluchten. Positieve cijfers zouden de euro kunnen ondersteunen.
Veel banken zijn overigens dicht vanwege Goede Vrijdag, wat de volatiliteit kan vergroten.