cryptocurrency exchanges

Als je cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum wilt kopen en verhandelen, doe je dit via een cryptocurrency exchange (beurs). Hieronder vergelijken we de beste cryptocurrency beurzen en geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een cryptocurrency exchange.

Hou er rekening mee dat wanneer je regelmatig wilt gaan handelen in bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum, verificatie van je identiteit middels een ID document verplicht is bij de meeste cryptocurrency beurzen.

Cryptocurrency Brokers

Wanneer het je voornamelijk gaat om het handelen in cryptocurrencies en je niet zozeer bitcoins en ethereums wilt bezitten, kun je ook overwegen om te handelen via brokers zoals Markets en eToro.

Deze brokers bieden handel in cryptocurrencies aan via zgn. Contracts For Difference (CFD’s) waarbij je niet daadwerkelijk cryptocurrencies koopt/verkoopt, maar afspreekt het verschil te verrekenen tussen het openen en sluiten van de positie.

Voordeel is dat je met CFD’s kunt handelen met een hefboom, oftewel je kunt met een beperkte eigen inleg een grotere hoeveelheid kapitaal controleren, waardoor je potentiele winsten (en uiteraard ook verliezen) groter zijn. Nadeel is dat je niet echt kunt investeren in cryptocurrencies via deze weg, omdat je de cryptocurrency dus niet echt in je bezit hebt.

Goed gereguleerde cryptobrokers:

etoro crypto

Markets

eToro

Plus500

Belangrijk bij het kiezen van een cryptocurrency exchange

Als je zelf cryptocurrencies wilt kopen en bewaren, danwel wil handelen met cryptocurrencies die je daadwerkelijke bezit, kom je terecht bij een cryptocurrency exchange, oftewel een cryptocurrency beurs.

Er zijn tientallen crytpocurrency exchanges en nieuwe beurzen schieten als paddestoelen uit de grond. Maar niet iedere cryptocurrency beurs is hetzelfde en het is dan ook goed om vooraf naar een aantal zaken te kijken.

Hoe veilig is de exchange

Aangezien de eerste cryptocurrency, bitcoin, pas in 2009 werd geintroduceerd zijn de meeste bitcoin beurzen niet ouder dan een paar jaar, maar sommige exchanges hebben inmiddels toch al een sterke reputatie. Het is altijd slim om van te voren bekende crypto currency websites te checken voor reviews over specifieke crypto exchanges, maar de cryptocurrency beurzen die we hier bespreken behoren allemaal al langere tijd tot best-in-class.

N.B: Hoewel sommige crypto currency beurzen, waaronder coinbase, inmiddels de waarde van de cryptocurrencies op hun servers hebben verzekerd, is het altijd aan te raden om aangeschafte crypto currencies offline te bewaren, dus niet op een website.

Wat is het aanbod

Sommige cryptocurrency exchanges bieden alleen bitcoin aan, anderen bieden een platform voor het handelen in heel veel verschillende crypto currencies, weer anderen, zoals onder andere Polonies, zijn beurzen gespecialiseerd in crypto-to-crypto handel.

Welke betaal methoden worden ondersteund

Kun je alleen met credit card en debit card betalen of ook via bankwire en Paypal? Hou er rekening mee dat betalen via een credit card vaak duurder is en dat het niet anoniem is. Betaling via bank wire kan een aantal werkdagen in beslag nemen.

Ook is het handig om te weten dat hoewel je bij de meeste crypto currency beurzen kunt betalen met fiat currencies zoals dollars en euros, er ook beurzen zijn waar je alleen met crypto currencies kunt betalen.

Kosten / transaction fees

Crypto currency exchanges moeten ook ergens van bestaan en rekenen in de regel dan ook een fee voor transacties en soms ook opnames en stortingen. Check hiervoor de FAQ van de website van de crypto beurs.

Verificatie verplichtingen

Steeds meer exchanges vragen om identificatie bij het openen van een account, dit omdat ze willen voldoen aan de regelgeving die geldt voor financiele instellingen. Het kan zijn dat er een verschil is voor accounts waarbij je alleen crypto currencies wilt aanschaffen en inwisselen op een incidentele basis en accounts waarbij je echt regelmatig wilt handelen op de exchange.

Cryptocurrency Wisselkoersen

De koers van cryptocurrencies wordt bepaald door de markt en die kan per cryptovaluta beurs verschillen. Het kan het waard zijn om rond te shoppen als je op zoek bent naar een goede plek om een hoeveelheid bitcoins of altcoins te kopen- danwel te verkopen.

De Beste Cryptocurrency Exchanges

Coinbase

coinbase

Coinbase is in 2012 opgericht in San Francisco en inmiddels actief in 32 landen, waaronder Nederland.

Je kunt bij Coinbase Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen en verkopen via de site of de app, die zowel voor iOS als Android beschikbaar is.

Opnemen en storten kan via bank transfer (1-3 werkdagen) en credit- of debit card. Voor een koop / verkoop order wordt standaard 1,49 % in rekening gebracht. Voor credit- en debit cards wordt 3,99% in rekening gebracht, stortingen via een Europese bank zijn gratis, opnames kosten 15 cent.

Coinbase heeft de cryptocurrencies die op zijn servers staan verzekerd via Lloyd’s. Overigens houdt Coinbase slechts 2 procent van de fondsen van klanten online aan, de rest wordt offline opgeslagen. De verzekering geldt niet voor gevallen waarin een indivduele Coinbase account is gehackt.

Bitstamp

{bitstamp

Bitstamp werd in 2011 opgericht in Slovenie en in 2016 verplaatst naar Luxemburg. Het is een van de grootste bitcoin exchanges ter wereld.

Je kunt bij Bitstamp behalve in Bitcoin ook handelen in Ripple en Litecoin via de website danwel de mobiele app. Vanwege de hoge volumes is het vooral ook bij grotere traders een populaire cryptocurrency beurs.

Je kunt bij Bitstamp storten en opnemen via credit card, bank transfer, Bitcoin en Ripple. Een storting via de bank kan 2-5 werkdagen in beslag nemen. Voor transacties onder de 18.000 Euro geldt een fee van 0.25 procent.

Bitstamp heeft zijn cold-storage (98% van alle Bitcoin fondsen van klanten worden off-line aangehouden) volledig verzekerd en klanten kunnen hun account via 2-step verificatie verzekeren.

Behalve instant orders biedt Bitstamp ook limit orders, stop loss en trailing stop orders.

Kraken

kraken

Kraken is opgericht in 2011 in San Francisco en is de grootste Bitcoin exchange in euro volume.

Kraken faciliteert handel in Bitcoin, Ethereum, Monero, Dash, Litecoin, Ripple en zo’n 10 andere cryptocurrencies.

Je kunt bij Kraken o.a. storten en opnemen in euros, waarbij storten gratis is vanaf een Europese rekening en opnames 9 cent kosten.

Trading fees zijn 0.16 procent voor de maker (degene die de trade plaatste) en 0.26 procent voor de taker (degene die de trade maakt), wat verglijkbaar is met de fees van Poloniex. Afhankelijk van het volume kan de fee voor de maker afnemen tot 0 procent.

Kraken biedt veel verschillende trading opties aan, waardoor je als trader veel controler hebt, zoals limit orders, orders met vooraf bepaalde triggers, margin trading en short selling.

Het verificatie proces bij Kraken is afhankelijk van hoe intensief je gebruik maakt van de services en kan in sommige gevallen behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Tier 1 — alleen opnemen en storten in digitale valuta — vereist alleen naam, geboortedatum, land en telefoonnummer verificatie. Bij Tier 2 — opname en storting in fiat valuta (zoals euro en dollar) beperkt tot $2.000 per dag en $10.000 per maand — is ook adres verificatie vereist, terwijl bij Tier 3 — hogere limieten — ook ID verificatie is vereist. Bij Tier 4 moet tenslotte ook een applicatie formulier worden ingevuld en ondertekend.

Kraken geldt als een van de veiligste cryptocurrency exchanges ter wereld en de eerste die via een cryptographisch geverifieerd bewijs aantoonde dat het 100 procent van de fondsen die door klanten zijn gestort ook daadwerkelijk aanhoudt (en niet gebruikt voor investeringen etc, zoals banken dat doen). Net zoals de meeste andere cryptocurrency beurzen houdt Kraken de overgrote meerderheid van zijn cryptocurrency klantenfondsen offline.

Vanwege de sterke groei heeft Kraken van tijd tot tijd last van een langzame customer support en kan verificatie langer duren dan de meeste nieuwe klanten willen.

Poloniex

poloniex

Poloniex, opgericht in 2014 en gevestigd in Wilmington, Delaware, is inmiddels een van de grootste cryptocurrency beurzen ter wereld.

Poloniex faciliteert handel in meer dan 100 verschillende cryptocurrencies tegen Bitcoin, Ethereum, Monero en USDT (een cryptocurrency die gebaseerd is op de Amerikaanse dollar).

Je kunt bij Poloniex niet storten met een fiat valuta zoals de euro en de dollar, alleen met cryptovaluta, waarvan ze er dan wel weer heel veel ondersteunen.

De fees die Poloniex rekent voor het faciliteren van een transactie tussen twee partijen, zijn lager voor de ‘maker’, degene die de trade plaatst, dan voor degene die de trade maakt, de ‘taker’. Op deze manier moedigt Poloniex het maken van een markt en hogere liquidideit. Bij een transactie met een waarde van minder dan 600 BTC (bitcoin) ligt de fee voor een maker op 0,15 procent en die van een taker op 0,25 procent.

Net als Coinbase houdt Poloniex slechts een zeer klein gedeelte van de cryptocurrency deposits van klanten online aan; de rest wordt offline opgeslagen.

Vanwege de snelle groei wil de customer support bij Poloniex nog wel eens langzaam zijn.

BitTrex

bittrex

BitTrex is gevestigd in Las Vegas en een van de grotere cryptocurrency beurzen, met een groot aanbod in cryptocurrencies die kunnen worden verhandeld tegen bitcoin, waaronder Darkcoin, Ethereum en Litecoin.

BitTrex hanteert een 0,25% fee voor trading transacties, wat vergelijkbaar is met andere grote partijen, al zijn er ook cryptocurrency exchanges die een betere fee bieden voor degenen die trades aanbieden, de zgn. ‘makers’.

Stortingen en opnames zijn gratis, maar kunnen alleen vanuit en naar andere cryptocurrencies.

Tot slot

Uiteraard is deze lijst niet uitputtelijk. Er zijn zeker ook andere goede cryptocurrency beurzen, en er worden zoals gezegd ook steeds meer cryptocurrency exchanges opgericht. Als je een beginnende cryptocurrency trader bent raden we je aan om een van de grotere cryptobeurzen te kiezen die al langer bestaan.

Naarmate je meer bekend raakt met cryptocurrencies en je erachter komt in welke cryptocurrencies je het liefst handelt en waar je welke cryptomunten het liefst koopt, zul je waarschijnlijk met verschillende cryptocurrency exchanges werken.

Zorg er in ieder geval altijd voor dat je iedere nieuwe cryptocurrency beurs eerst aan een onderzoek onderwerpt, zodat je weet dat je te maken hebt met een betrouwbare partij te maken hebt die voldoet aan je eisen en verwachtingen.

IMAGE Cryptocurrency Introductie: Wat zijn Cryptocurrencies

Iedereen heeft het erover, maar wat is cryptocurrency nu precies? In deze introductie vertellen we wat je moet weten voordat je zelf begint te investeren en handelen in cryptocurrencies. Definitie: Een cryptocurrency is een digitale currency /... Lees meer...
IMAGE De Beste Cryptocurrency Exchanges en waar je op moet letten

Als je cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum wilt kopen en verhandelen, doe je dit via een cryptocurrency exchange (beurs). Hieronder vergelijken we de beste cryptocurrency beurzen en geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een... Lees meer...
IMAGE Waar kan je Bitcoins Kopen en hoe kun je er in Handelen

Steeds meer mensen willen zelf bitcoins kopen, om erin te handelen of om ze te bewaren in de hoop dat ze de aankomende tijd meer waard worden. Je kunt cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum niet bij een bank kopen, zoals dollars en Britse... Lees meer...
IMAGE De 4 Soorten Bitcoin Wallets en wat je erover moet weten

Om bitcoins te bewaren heb je een wallet nodig. Je kunt immers geen bitcoins (laten) overmaken naar je bankrekening. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het bewaren van je bitcoins. Iedere bitcoin eigenaar is zijn eigen bank en de bitcoin... Lees meer...
IMAGE Waar kan je met Bitcoins betalen

Welke winkels accepteren Bitcoins en waar kun je betalen met Bitcoins zijn steeds vaker gestelde vragen nu Bitcoin steeds populairder wordt in Nederland. De lijst met bedrijven die Bitcoins accepteren als betaalmiddel groeit snel en er zijn... Lees meer...
IMAGE De 5 Beste Bitcoin Debit Cards: Bitcoin Pas Review en vergelijking

Een Bitcoin debit card, oftewel een Bitcoin betaalpas , is een pas waarop je instant Bitcoins vanuit je wallet kunt omzetten in euros of dollars, om er vervolgens vrijwel overal ter wereld mee te kunnen betalen. De maatschappijen die de Bitcoin... Lees meer...
IMAGE Wat is Ethereum en hoe kan je er zelf in handelen

Ethereum (ETH), ook bekend als ether, is een cryptocurency die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk. Het is een van de grootste cryptocurrencies gemeten naar marktcapitalisatie. Ethereum moet niet worden verward met Ethereum Classic, het... Lees meer...

 

Forexinfo.nl is een informatie site en accepteert geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot acties ondernomen op basis van die informatie. We stellen ons ten doel om bij te dragen aan uw kennis over forex in het algemeen en over forex brokers en forex trading in het bijzonder. Handelen via een goede forex broker is natuurlijk geen garantie voor succes, maar zorgt wel voor kwalitatief hoogwaardige support, iets dat voor iedere forex trader belangrijk is.

© 2008-2019, All Rights Reserved

Forexinfo.nl