bitcoin debitcard

Een Bitcoin debit card, oftewel een Bitcoin betaalpas , is een pas waarop je instant Bitcoins vanuit je wallet kunt omzetten in euros of dollars, om er vervolgens vrijwel overal ter wereld mee te kunnen betalen.

De maatschappijen die de Bitcoin cards uitgeven hebben deze gekoppeld aan het VISA- of Mastercard netwerk, waardoor je geld kunt opnemen uit iedere ATM en kunt betalen in iedere winkel die VISA danwel Mastercard accepteert.

De eerste Bitcoin debit card werd in 2013 uitgegeven door Bitplastic en ging gepaard met de nodige kinderziektes. Het introduceren van een pas waarmee je overal met Bitcoins kan betalen was revolutionair, maar Bitplastic heeft sindsdien weinig innovativiteit getoond, en is inmiddels ingehaald door verschillende andere partijen.

Hieronder zetten we een aantal van de beste Bitcoin debit cards op een rij en vergelijken ze met elkaar.

Lees ook: Waar kun je met Bitcoins betalen

Cryptopay card

cryptopay card

Als je zoekt op “Bitcoin debit cards” op Google dan staat de Cryptopay card bovenaan. Dat betekent natuurlijk niet dat ze de ook de beste Bitcoin card zijn, maar feit is wel dat Cryptopay een van de oudste Bitcoin card maatschappijen is.

Opgericht in 2013 (ja, dat is oud in Bitcoin land) en gevestigd in Londen, Cryptopay biedt een Bitcoin card die zowel online als offline werkt en beschikbaar is in euro, pond en dollar (dus geen extra transactie fees als je in een winkel met euros betaalt).

Cryptopay geldt als een betrouwbare partij met een uitstekende klantenservice.

De prijs van de kaart is met 15 euro niet overdreven hoog, maar als je de kaart ook in drie dagen wil hebben in plaats van met een paar weken, komt er 50 euro bovenop. Voor binnenlandse en buitenlandse opnames uit een geldautomaat wordt tussen 2-3 euro gerekend, en bij een buitenlandse betaling is er een transaction fee van 3 procent.

De maandelijkse servicekosten bedragen 1 euro en de “loading fee”, oftewel saldo op je Bitcoin debit card zetten, is 1 procent (vanuit de Cryptopay wallet; vanaf een andere wallet is het 2 procent)

Voor degenen die hun anonimiteit op prijs stellen is het interessant om te weten dat je niet per se het verificatie proces door hoeft om de Cryptopay pas te kunnen gebruiken. De limieten zijn wel lager voor niet geverifieerde gebruikers.

De klantenservice van Cryptopay is bereikbaar via email en live chat op de site zelf.

Krijg 25 procent korting op de aanschaf van je Cryptopay card

Spectrocoin card

spectrocoin card

Spectrocoin is ook opgericht in 2013 en ook gevestigd in Londen.

De Spectrocoin debit card can overal ter wereld gebruikt worden waar VISA of Mastercard wordt geaccepteerd. De Spectrocoin pas kan gratis worden opgeladen vanaf de Spectrocoin Bitcoin wallet. Dat is een verschil met Cryptopay, waar ook voor het opladen vanaf de eigen wallet 1 procent kost.

De kosten voor het opladen vanaf een third party wallet zijn overigens wel hetzelfde voor Cryptopay en Spectrocoin, namelijk 2 procent. Ook de kosten voor een opname bij binnenlandse- danwel buitenlandse geld automaat zijn hetzelfde, namelijk tussen de 2-3 euro.

De kosten van de Spectrocoin card zelf zijn met 8 euro aan de lage kant (Cryptopay is 15 euro). Gewone verzending neemt 3-4 weken in beslag. Wil je de kaart in een paar dagen, dan kost dat 70 euro extra.

De maandelijkse service fee is gelijk aan Cryptopay (1 euro).

Spectrocoin biedt ook de mogelijkheid om hun pas te gebruiken zonder eerst het verificatie proces (ID plus utility bill) doorlopen te hebben, maar de limieten zijn dan wel lager.

Wil je de Bitcoin pas slechts zo nu en dan gebruiken, of als backup card, dan is verificatie wellicht niet nodig. Bij regelmatig gebruik zul je echter al snel tegen de dag limieten aanlopen en wordt het interessant om de verificatie te doen.

De klantenservice van Spectrocoin is te bereiken via online contact formulier, email en telefoon. Het telefoonnummer is in Engeland, maar het is o.i. altijd prettig als een bedrijf ook gewoon telefonisch bereikbaar is.

Krijg 25 procent korting op de aanschaf van je Spectrocoin card

Wirex card

Wirex card

Wirex, het vroegere E-coin, bestaat sinds 2014 en is gevestigd in Londen. Wirex biedt verschillende betaaldiensten aan, waarvan de Wirex bitcoin card een onderdeel is.

Centraal is de Wirex app, beschikbaar voor iOS en Android, die je kunt gebruiken als Bitcoin wallet om Bitcoin betalingen mee te verzenden en te ontvangen.

Je kunt vanuit je bank of een andere online betaalservice, zoals bijvoorbeeld paypal, ook fondsen overmaken naar je Wirex account, waar je euros instant worden omgezet naar Bitcoins in je Wirex Bitcoin wallet.

Op de Wirexapp kun je ook je balans in fiat currencies (in dit geval, euro) zien. De fiat account is gekoppeld aan je Wirex Bitcoin debit card. Je kunt op de app ook eerdere transacties zien. Verder kun je een Pin code aanvragen ter extra bescherming van de pas en kun je met een druk op de knop je pas blokkeren, als hij bijvoorbeeld gestolen is.

De kosten van de Wirexapp pas zijn met $17 aan de hoge kant, terwijl de maandelijkse service fee van 1 euro en de opname kosten bij de geld automaat van tussen de 2-3 euro in lijn liggen met die van Cryptopay en Spectrocoin.

Maar het opladen van de Wirex card is dan weer gratis, net als de online en offline aankopen, en dat is beter dan bij Cryptopay.

Verificatie is niet verplicht om de Wirex card te krijgen of te gebruiken, maar er zijn dan wel limieten aan verbonden (net als bij Cryptopay en Spectrocoin), waardoor het voor de zware gebruiker toch zaak is de verificatie te doorlopen.

De klantenservice van Wirex is helaas alleen via email te bereiken en dat is dan weer jammer.

Al met al biedt Wirex wel een hele complete service, bestaat al langer en laat zien dat het blijft verbeteren en innoveren.

Krijg 25 procent korting op de aanschaf van je Wirex card

Bitpay card

bitpay card

De Bitcoin debit card van Bitpay is pas sinds medio 2016 beschikbaar maar Bitpay zelf bestaat al sinds 2011.

Bitpay is een Amerikaans bedrijf en een van de eersten die het accepteren van Bitcoin betalingen faciliteerde voor bedrijven en is inmiddels een van de grootste Bitcoin betalingsverwerkers ter wereld.

De Bitpay debit card was aanvankelijk alleen beschikbaar voor Amerikanen maar is inmiddels ook beschikbaar buiten de V.S.

Helaas is op dit moment de U.S. dollar wel de enige beschikbare valuta op de Bitpay betaalpas, wat betekent dat je bij het betalen met je card buiten de V.S. je een 3 procent currency conversie fee moet betalen.

Hopelijk verandert dit in de nabije toekomst, want de Bitpay card is verder veelbelovend, zeker ook vanwege de integratie met de Bitpay wallet (hetzelfde platform als de Copay wallet) en de relatief hoge opname limieten in vergelijking met andere Bitcoin card providers.

Xapo card

xapo card

Xapo is eind 2013 opgericht in Palo Alto, California, en vanaf Maart 2014 operationeel. Xapo is vooral bekend van een online wallet van waaraf bitcoins ook makkelijk kunnen worden verstuurd naar de Xapo ‘Vault’, die geldt als zeer veilig.

In April 2014 kwam Xapo ook met een Bitcoin debit card, die overigens nog niet beschikbaar is voor Amerikanen, vanwege moeilijkheden met regelgeving. de Xapo betaalpas is wel beschikbaar voor Europeanen, en je kunt er ook wel gewoon in de VS mee betalen.

De kaart is met een prijskaartje van 18 Euro niet goedkoop. De kosten voor opnemen uit een betaalautomaat zijn voor de Xapo debit card vergelijkbaar is die voor andere bitcoin betaalpassen.

Je kunt verschillende wallets aanhouden bij Xapo, bijvoorbeeld een in dollar en een in euros. Bij het versturen van geld in de ene valuta naar een wallet in een andere valuta betaal je geen transactiekosten.

Iedere rekeninghouder bij Xapo moet de volgende minimale informatie verstrekken: naam, email adres, mobiel telefoonnummer, land, geboortedatum.

Met deze minimale informatie kun je de Xapo betaalpas beginnen te gebruiken, maar de limiet is $1.000 totdat je ID is geverifieerd (ID plus utility bill).

Vanwege de Xapo Vault wordt Xapo gezien als een zeer betrouwbare partij.

Minder is dat de site o.i. erg onduidelijk is, het is echt zoeken naar de juiste informatie en dat de helpdesk alleen bereikbaar is via email. Geen live chat of telefoonnummer.

Conclusie

Er is uiteindelijk niet echt een enkele Beste Bitcoin debit card, omdat verschillende gebruikers verschillende eisen en wensen hebben en de bitcoin pas ook op verschillende manieren gebruiken. Bovendien is niet iedere Bitcoin debit card (op dit moment) beschikbaar in Nederland en/of voor het opslaan van saldos in euros.

Zo is de Bitpay debit card een sterke optie voor Amerikanen zolang ze binnen de VS verblijven, maar wordt het voor gebruikers die vooral in Europa shoppen al snel minder interessant.

Als je graag een directe lijn naar de klantenservice wil, gewoon via de telefoon, dan is Spectrocoin een goede optie. Bovendien is daar het opladen vanaf de eigen wallet gratis, wat ook niet voor alle partijen geldt.

Bovenstaande Bitcoin debit card providers behoren in ieder geval allemaal tot de kleine pool van grootste partijen en gelden allemaal als betrouwbaar. Het is vervolgens aan iedere gebruiker zelf om te bepalen wat de beste bitcoin card is.

 

IMAGE Cryptocurrency Introductie: Wat zijn Cryptocurrencies

Iedereen heeft het erover, maar wat is cryptocurrency nu precies? In deze introductie vertellen we wat je moet weten voordat je zelf begint te investeren en handelen in cryptocurrencies. Definitie: Een cryptocurrency is een digitale currency /... Lees meer...
IMAGE De Beste Cryptocurrency Exchanges en waar je op moet letten

Als je cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum wilt kopen en verhandelen, doe je dit via een cryptocurrency exchange (beurs). Hieronder vergelijken we de beste cryptocurrency beurzen en geven we aan waar je op moet letten bij het kiezen van een... Lees meer...
IMAGE Waar kan je Bitcoins Kopen en hoe kun je er in Handelen

Steeds meer mensen willen zelf bitcoins kopen, om erin te handelen of om ze te bewaren in de hoop dat ze de aankomende tijd meer waard worden. Je kunt cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum niet bij een bank kopen, zoals dollars en Britse... Lees meer...
IMAGE De 4 Soorten Bitcoin Wallets en wat je erover moet weten

Om bitcoins te bewaren heb je een wallet nodig. Je kunt immers geen bitcoins (laten) overmaken naar je bankrekening. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor het bewaren van je bitcoins. Iedere bitcoin eigenaar is zijn eigen bank en de bitcoin... Lees meer...
IMAGE Waar kan je met Bitcoins betalen

Welke winkels accepteren Bitcoins en waar kun je betalen met Bitcoins zijn steeds vaker gestelde vragen nu Bitcoin steeds populairder wordt in Nederland. De lijst met bedrijven die Bitcoins accepteren als betaalmiddel groeit snel en er zijn... Lees meer...
IMAGE De 5 Beste Bitcoin Debit Cards: Bitcoin Pas Review en vergelijking

Een Bitcoin debit card, oftewel een Bitcoin betaalpas , is een pas waarop je instant Bitcoins vanuit je wallet kunt omzetten in euros of dollars, om er vervolgens vrijwel overal ter wereld mee te kunnen betalen. De maatschappijen die de Bitcoin... Lees meer...
IMAGE Wat is Ethereum en hoe kan je er zelf in handelen

Ethereum (ETH), ook bekend als ether, is een cryptocurency die wordt gebruikt binnen het Ethereum netwerk. Het is een van de grootste cryptocurrencies gemeten naar marktcapitalisatie. Ethereum moet niet worden verward met Ethereum Classic, het... Lees meer...

 

Forexinfo.nl is een informatie site en accepteert geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot acties ondernomen op basis van die informatie. We stellen ons ten doel om bij te dragen aan uw kennis over forex in het algemeen en over forex brokers en forex trading in het bijzonder. Handelen via een goede forex broker is natuurlijk geen garantie voor succes, maar zorgt wel voor kwalitatief hoogwaardige support, iets dat voor iedere forex trader belangrijk is.

© 2008-2020, All Rights Reserved

Forexinfo.nl